En dag full av möten

Nu har vi varit här i Almedalen i några dagar och börjar bli lite varma i kläderna. Flera seminarier har vi deltagit på och fått med oss mycket intressant och bra information, och vi hoppas att politikerna också käner att de har fått med sig viktiga synpulkter och perspektiv från oss.


Igår tisdag deltog två personer från UH samt samtliga sex deltagare från SDU i det så kallade Hälsoloppet. Här skulle man ta sig runt en sträcka på 3,4 km. Tiden räknades inte, men ett par stycken valde att springa run, medan vi andra gick runt med våra fina plakat på ryggen för att göra lite gratis reklam.


Förmiddagen ägnades i övrigt åt att planera tillsammans med SDU inför eftermiddagens möte med politiker.


Kl 12, träffade vi Lars som är en av de som är ansvariga för Almedals bloggen. Han lovade att skriva ett inlägg i bloggen om oss, så får hålla tummarna för att det kommer in.


Sedan kl 13 var det dags att träffa Folkpartisten Christer Nylandet som sitter i utbildningsutakottet. På denna träff deltog jag ( Heléne) och Anna från UH samt Emil och Ida från SDU. Vi tog upp våra tre punkter, tvåspråkighet, rätten till tolk och funktionshinder kunskap i lärarutbildningen.


Även på vårt nästa möte kl 14 med socialdemoktraterna Christer Engelhardt, socialutskottet,  och Per Svedberg, suppleant i Socialutskottet och suppleant i Utbildningsutskottet tog vi upp samma frågor för diskussion. Jag tror och hoppas att både vi och dem kände att vi fick ut något av diskussionen och att vi kan skapa en kontakt för ett fortsatt samarbete att driva våra frågor.


Eftermiddagen ägnades sedan åt seminarium om högskolan samt ett kort mingel på kvällen innan det var dags för talet av Mona.


Sammanfattningsvis kan jag säga att gårdagen var lyckad....


Nu blir det nog sängdax för att orka med morgandagen seminarier tror jag. God natt



// Heléne


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0