En hälsning från Almedalen

Hej på er alla runt om i landet. Tänktre skriva några rader från Gotland och Almedalen. I söndagskväll kom jag och Isabel över hit till ön. Vi kom så sent att vi missade det förrsta talet, dvs. vänsterpartiet. Men i måndags drog vi igång med fulla krafter att lobba politiker och beslutsfattare. Mitt första pass i måndags handlade om hur unga kommer in på dagens arbetsmarknad, detta pass arrangerades av fryshuset. Passet var bra och intressant, och vi fick också möjlighet att ställa frågor. Mitt andra pass för dagen handlade även detta om arbetsmarknaden för dagens ungdomar, och det var LO- handel som ordande detta, även denna gång blev det ett intressant seminarium, tyvärr hann jag inte med att ställa de frågor som jag ville, men roligt ändå.

Sista seminariet för dagen handlade om kvinnor med funktionsnedsättning och att de löper större risk att drabbas av våld i jämförelse med icke funktionshindrade. Detta seminarium hade lovat att tolk skulle finnas på plats, men när vi väl kom dit så fanns det ingen tolk där. Tur att FSDB fanns där och att vi kunde låna deras tolkar, men det kändes ändå inte riktigt rätt.På kvällen talade Jan Björklund.

Sedan igår tisdag så gick jag och Isabel till ett seminrium om självskadebeteende på morgonen. Seminariet var minst sagt gripande, jag tror inte att någon gick därifrån oberörd. Andra seminariet handlade om psykisk ohälsa i dagens samhälle. Utav de semiunarium jag deltagit på har det inte varit ett enda som haft tolkar på plats, säger ju lite om hur tillgängligheten för oss med hörselskada ser ut. Av mina slinganvändande vänner har jag även hört att slingorna inte finns alls, eller är totalt kass, ja det finns mycket kvar att jobba för.

Igår eftermiddag så gällde det. Var dags för vårt ege seminarium. Jag tycker att detta gick bra, alla i panelen fick prata och säga sitt. Hoppas också att något faktiskt händer också, att det inte bara blir löst prat. Men vi håller tummarna. Dock jan vi igen kritiskt konstatera att slingor idag är en stor bristvara, seminariesalsens slinga var kass=( Vi lyckades dock lösa det genom att använda vår egen medtagna slinga.

Något som är kul på Almedalen iår är att representanter från flera av de andra döv och hörselorganisationerna finns på plats, SDR; SDU; FSDB; DBU samt DHB har jag träffat på..

RSS 2.0