Finns det inte plats för tillgängligheten

Reinfeldt bangade Efterfrågat med Lars Adaktusson och Göran Gabrielson och Lars Ohly fick agera stand-in som statsminister.

Våra utomordentliga tolkar fanns självklart på plats (slinga saknades). De hade pratat med Adaktusson och Gabrielsson innan och föklarat att de ville stå på scenen så att de skulle synas bra. Ett helt rimligt krav kan man tycka. Men Gabrielsson menade att scenen på 4 x 7 meter endast rymde tre personer; han själv, Adaktusson och Ohly. Våra tolkar fick stå på en liten scen som var hälften så hög. Vad beror det på att folk inte vill ha en tolk bredvid sig? Rädd att tolkarna ska stjäla showen och få uppmärksamheten? Jag tycker man borde förstå att vi som använder tolk vill ha så nära som möjligt mellan tolken och den som pratar för att kunna följa minspel och uttryck från personen själv.

Så, finns det plats för tillgängligheten på scen?

// Maria - i natten som vanligt.... (sova får jag göra på måndag)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Dålig kunskap om teckenspråkstolkars roll samt hörselslingan. Det är ju ett faktum. Ytterligare skäl att fortsätta med Almedalsveckan till nästa år.Men jag gissar att ni inom gruppen orkar inte nästa på det. Tur att det sker bara en gång om året. :-D

2008-07-12 @ 11:00:39
Postat av: Johanna Björck

http://www.almedalsbloggen.se/2008/07/11/fa-seminarielokaler-med-teleslinga/Bra att den här fanns oxå!

2008-07-12 @ 19:09:47
Postat av: Johanna Björck

Undrar om den här fanns ifjol? http://www.gotland.se/almedalsveckan/1126

2008-07-12 @ 19:30:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0