Teknikstrul

Efter en del om och några men har vi nu fått igång bloggen igen. Tillgången till Internet är något begränsad här på Gotland och dessutom verkar vårt publiceringsverktyg inte alltid vara så samarbetsvilligt.

Veckan har börjat bra med en del intressanta seminarier.  Jag (Jacob) började måndagen med ett seminarie om hur man värderar kunskap och validering i en global värld. Det leddes av Nedjma Chaouce (stavning) som en del kanske känner igen från aktuellt/rapport. Det gav väl inte så mycket för UH:s del men det fanns ändå intressanta aspekter i det som sades.

Måndagen innehöll också två skolseminarier. Dels "En skola i världsklass" anordnad av Sveriges kommuner och landsting (SKL)" dels "Är Klass 9A vad svensk skola behöver" 

En skola i världsklass presenterade hur vi ligger till i skolstatistiken världen över, hur vi kan utveckla våra lärare till att bli bättre, vad som saknas i dagens skolsystem och en del fokus på den finska modellen som tydligen är båda väldigt bra och tillgänglig.

Seminariet om 9A var väldigt välbesökt vilket visar hur populär serien har blivit och vilket genomslag skolfrågan fått i media.  Det fokuserades en hel del på hur skolan visas i media och vilken snedvriden bild det i många fall blir.
Detta då det i princip enbart visas nyheter från skolan då det hänt något dumt.  

Jag vill redan nu tacka Almedalen och en del arrangörer för att de tagit sig i kragen. Förra året genomförde vi slingpatrullen där vi fann att av 32 arrangemang hade ett (1) ställe slinga.
I år ser det bra mycket bättre ut. Särskilt vill jag ge en eloge till vårdförbundet.
De sitter återigen på hastgatan 1 i år. Ett ställe som förra året var värdelöst med kass akustik och ingen slinga.
I år har de en slinga av toppkvalitet och det är faktiskt fullt möjligt att höra. (i alla fall tidigt på morgonen)

Veckan ägnas också åt att träffa en del folk. Det är lite kul när personer man träffade förra året känner igen en och vill prata. Speciellt kul är det när Metta Fjelkner (Ordförande för lärarnas) säger " Jag minns inte vad du heter men vi pratades vid förra året"
Ja, Metta. Det var jag som bombaderade dig med politiska program trots att du redan fått 4 -5 stycken av andra UH:are. 


Uppdatering följer om verktyget och internet så vill.

/Jacob

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0