Inte en tolkningsfråga!

I mitten av oktober bjöd UH in politiker från riksdagens utbildningsutskott för att diskutera skolfrågor. Bland annat visade vi på det orimliga i att teckenspråksanvändare inte har rätt till tolk på Kvalificerade Yrkesutbildningar, komvux eller vid studier på folkhögskola. En av politikerna som träffade oss var socialdemokratiska Roland Bäckman och han har nu lämnat in en skriftlig fråga till utbildningsminister Jan Björklund.

Roland Bäckman frågar utbíldningsministern om denna har för avsikt att "vidtaga åtgärder som gör det möjligt för elever med hörselskada att få tillgång till tolkhjälp för studier på folkhögskola, komvux och kvalificerad yrkesutbildning?". Det är en fråga som också UH ytterst ivrigt inväntar svaret på. Vi har under hela 2008, tillsammans med Sveriges Dövas Ungdomsförbund, drivit frågan om rätt till tolk på alla utbildningar som en av de tre viktigaste skol- och utbildningsfrågorna för unga med hörselskada. Vi måste ha rätt att välja den utbildning vi vill, det är inte en tolkningsfråga. Kul att se att också Roland Bäckman vill jobba för frågan!

Läs den skriftliga frågan till Jan Björklund här: http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=67&dok_id=GW11218 

Anna Amnéus,
Kommunikatör UH  

Kommentarer
Postat av: Julia

Härligt!!

Kul att se att han faktiskt gör något!

Det där med politikerlunch verkade ju vara något som fungerar, tycker vi ska ha det i bakdhuvudet och göra det igen! ;)

2008-11-05 @ 19:26:00
URL: http://juu.blogg.se/
Postat av: Erik

Jan Björklund utbildningsminister har svarat:

id=GW12218&nr=218" rel="nofollow">http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=71&dtyp=frs&rm=2008/09&dokid=GW12218&nr=218

2008-11-16 @ 14:39:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0